Gezonde voeding

  • Wil je graag wat gewicht verliezen maar lukt het niet?
  • Heb je al vaker diëten geprobeerd, maar zonder blijvend resultaat?
  • Heb je regelmatig last van energiedips?
  • Is een opgeblazen en vermoeid gevoel na het eten niet vreemd voor je?
  • Heb je vaak behoefte aan zoetigheid en cravings?
  • Of ben je misschien een sporter die voeding wilt inzetten om beter te presteren?
  • Wil je juist graag spiermassa opbouwen?

Onafhankelijk van je doel is gezond eten iets wat voor iedereen belangrijk is en dag in dag uit weer van toepassing is. Maar wat is gezond eten eigenlijk? En hoeveel mag je dan eten op een dag? De één zweert bij Paleo en de ander kiest liever voor brood en pasta. Toch wil iedereen gezond zijn en weet iedereen dat een bord verse spinazie gezonder is dan een bord patat. Hoe komt het dan toch dat het zo moeilijk is om een gezond voedingspatroon aan te houden? Dat kan te maken hebben met diverse omgevingsfactoren zoals, opvoeding, persoonlijke opvatting over diens gezondheid, educatie, commercie, sociale druk, druk van binnenuit, gemak waarop slecht voedsel voor handen is etcetera.

Gezonde voeding

Benieuwd naar de hoeveelheid calorieën die jij op een dag kunt eten, voordat je aankomt in gewicht? Bereken hier jouw persoonlijke BMI, BMR en calorische behoefte!

Ontdek de kracht van voeding op je gezondheid

  • Op korte termijn is gezonde voeding onder andere goed voor je weerstand, je energieniveau, je huid, je gewicht en je mentale gesteldheid.
  • Op langer termijn remt een gezond voedingspatroon ook de veroudering en kan verouderingsziekten voorkomen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose, maculaire degeneratie, dementie, kanker etcetera.
  • En uiteraard is gezonde voeding ook belangrijk bij het afvallen, onderhouden van je gewicht, optimaal resultaat behalen of aankomen in spiermassa.

Bedenk dat je vandaag nog kunt beginnen met de switch naar een duurzaam gezond voedingspatroon en preventief aan je gezondheid kunt werken! Elke euro die je vandaag besteed aan gezonde voeding, kun je op den duur mogelijk besparen op zorgkosten!

“Laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding” ~ Hippocrates (460-370 v. Chr.)

Werkwijze voedingsadvies op maat:

Vooraf vul je een anamnese in en aan de hand daarvan wordt er berekend wat jouw ruststofwisseling is, wat jouw calorische behoefte is, een voedingsadvies op maat gemaakt. Hierin wordt rekening gehouden met jouw doel,  mate van fysieke activiteitenlevel en leefstijl. Uiteindelijk gaat het om duurzaam resultaat met een advies wat toepasbaar is in jouw leefstijl, zodat dit voedingspatroon als nieuwe gewoonte ingeslepen kan worden. Tevens leer je over de positieve en negatieve effecten van voedingsmiddelgroepen en de diverse voedingsstoffen.

Het is dus geen ongezond (crash)dieet, maar een gedegen advies geïnspireerd door orthomoleculaire zienswijze. In het orthomoleculaire concept is inname van goede, gevarieerde voeding de eerst aangewezen manier om een optimale concentratie te verkrijgen van vitamines, mineralen, spoorelementen, vet, eiwitten en koolhydraten. Omdat in de huidige teelt van voedingsproducten het gehalte aan vitaminen en mineralen fors is gedaald, zal naast het voedingsadvies ook mogelijk een aanvulling van voedingssupplementen benodigd zijn.

Het 1e consult bestaat uit uitleg over het voedingsadvies en het eerste weegmoment. Dan ga jij er mee aan de slag en houd je ook een voedingsdagboek bij. Dit gaat eenvoudig via een app, zodat ik je van afstand kan blijven volgen.

De voortgangsanalyses vinden 2- of 4-wekelijks plaats. De voortgangsanalyses zijn gebaseerd op jouw voedingsdagboek en ervaringen. Tevens vindt er een weegmoment plaats.

Let op: Dit is dus geen (crash)dieet en ook geen voedingsschema met wanneer je wat moet eten. Dit bepaal je zelf, zodat dit wederom binnen je leefstijl past voor blijvend resultaat! En ook al zijn de positieve effecten op de gezondheid nog zo groot, dit is ter ondersteuning van een eventueel medisch traject en kan niet ter vervanging van de reguliere gezondheidszorg dienen.

Voedingsadvies op maat

√ 9 weken
√ Uitgebreide anamnese
√ 1x uitgebreid consult – 60 min
√ 4-wekelijks voortgangsanalyse (2x) – 30 min
√ Terugkommoment na 6 maanden
√ Incl 4 weegmomenten
√ Gemakkelijk contact via Whatsapp

Optioneel:
consulten bij jou thuis
(€20,- per 30 min reistijd (excl. reiskosten á €0,19 per km))

€ 169,-

Voedingsadvies op maat - Intensief

√ 9 weken
√ Uitgebreide anamnese
√ 1x uitgebreid consult – 60 min
√ 2-wekelijks voortgangsanalyse (4x) – 30 min
√ Terugkommoment na 6 maanden
√ Incl 6 weegmomenten
√ Gemakkelijk contact via Whatsapp

€ 219,-

Los consult

√ 45 minuten
√ Advies en richtlijn m.b.t. voedingspatroon en doel
√ Incl weegmoment

Optioneel:
consult bij jou thuis
(€20,- per 30 min reistijd (excl. reiskosten á €0,19 per km))

€ 45,-

Ben jij al lid van Just Active? Dan krijg jij 5% korting op een voedingstraject! Laat je partner, vriend of vriendin ook meedoen en krijg allebei 10% korting!

“Het veranderen van mijn voeding heeft mijn ogen geopend. Ik heb nu zoveel energie! Dit is geen dieet, dit is een levensstijl waarvan ik de rest van mijn leven plezier zal hebben”
keyboard_arrow_up